Archives vasario 2024

Gyvenimo kokybės klausimynas

SF - 36 Klausimynas

Su sveikata susijusi gyvenimo kokybė yra vertinama naudojant anketas. Tai ypač populiarus klausimynas medicinoje ir kineziterapijoje, norint įvertinti prieš ir po tam tikrų programų ar reabilitacijos. Vienas dažniausiai naudojamų bendrųjų klausimynų yra SF-36 klausimynas, kuris susideda iš 36 klausimų, atspindinčių aštuonias gyvenimo sritis: fizinį aktyvumą, veiklos apribojimą dėl fizinių negalavimų ir emocinių sutri­kimų, socialinius ryšius, emocinę būseną, energingumą/gyvybingumą, skausmą ir bendrąjį sveikatos vertinimą.

Sf 36 Judesio Taskas

Kiekvienam Klausimyno Punktui Pasirinkite Vieną Variantą.

TAIP PAT SKAITYKITE

Biofeedback Terapija

Biogrįžtamojo ryšio terapija

Įvadas

Biogrįžtamojo ryšio terapija (BRT) (Biofeedback therapy) yra terapinis metodas, kuris remiasi žmogaus kūno gebėjimu pasinaudoti savo biologinėmis funkcijomis ir natūraliai pasiekti gyvybinę energiją bei gydomąjį potencialą. Ši terapija gali būti taikoma įvairiose srityse, įskaitant reabilitaciją, sportą, prevenciją, diagnostiką, kineziterapiją ir daugelį kitų.

Biogrįžtamojo ryšio terapijos taikomumas

Visų sričių specialistai, įskaitant gydytojus, terapeutes, kineziterapeutus ir sporto trenerius, gali pasinaudoti biogrįžtamojo ryšio terapijos galimybėmis, siekdami pagerinti savo pacientų būklę ir gyvenimo kokybę. Taikant BRT gali būti pasiekti įspūdingi rezultatai tiek fizinėje, tiek emocinėje ir psichologinėje sveikatoje.

Štai keletas būdų, kaip biogrįžtamojo ryšio terapija gali būti naudinga skirtingose srityse:

  1. Reabilitacija: BRT gali būti naudinga pacientams, kuriems reikalinga reabilitacija po traumų, operacijų ar ligų. Ji padeda atkurti kūno gebėjimus ir funkcijas, skatina audinių atsinaujinimą ir padeda sumažinti skausmą. Taip pat gali būti naudojama siekiant pagerinti judrumą, koordinaciją ir raumenų kontrolę.
  2. Sportas: Sportininkai gali pasinaudoti BRT, siekdami pagerinti savo fizinę ištvermę, jėgą, lankstumą ir greitį. Ši terapija gali padėti atkurti organizmo pusiausvyrą, sumažinti sužeidimų riziką ir pagerinti sportinės veiklos rezultatus.
  3. Prevencija: BRT gali būti naudojama kaip prevencinė priemonė siekiant išvengti traumų, sumažinti stresą ir pagerinti bendrą sveikatą. Ji gali padėti palaikyti kūno pusiausvyrą, skatinti teisingą kūno poziciją ir pagerinti fizinę būklę.
  4. Diagnostika: BRT gali būti naudinga kaip pagalbinė diagnostikos priemonė, padedanti įvertinti kūno būklę, gebėjimus ir veiklą. Ji gali suteikti vertingos informacijos apie kūno disbalansus, raumenų funkcijas ir judumo trūkumus, kurie gali būti naudojami tolesniam gydymui ar kineziterapijos planavimui.
  5. Kineziterapija: BRT gali būti integruota į kineziterapijos programas siekiant pagerinti paciento judrumą, jėgą, koordinaciją ir funkcionalumą. Ji gali būti naudojama kaip papildoma terapinė priemonė kartu su kitomis fizioterapijos technikomis, siekiant geriausių galimų rezultatų.
  6. Bendra sveikata: BRT gali būti naudojama kaip priemonė pagerinti bendrą sveikatą ir gerovę. Ji padeda sumažinti stresą, skatina atsipalaidavimą ir teikia emocinį bei fizinį susikaupimą.

Elektromiografija ir Biogrįžtamojo Ryšio Terapija:

Elektromiografija (EMG) yra diagnostinė ir terapinė procedūra, kuria siekiama įvertinti raumenų veiklą registruojant jų elektrinius signalus. Ši procedūra turi platų taikymą medicinoje, ypač atliekant tyrimus apie raumenų būklę, nervų funkciją ir kitus su kūno judesiais susijusius procesus. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip elektromiografija ir biogrįžtamojo ryšio terapijoja, naudojama kartu siekiant pagerinti pacientų rezultatus ir gerinti gydymo efektyvumą.

Elektromiografijos Taikymas Nervų Sistemos Veiklos Analizei

Biogrįžtamojo Ryšio Terapija
Biogrįžtamojo ryšio terapija 5

Nervų sistemos funkcionalumas yra esminis norint suprasti raumenų veiklą. Nervų impulso perdavimas į raumenis lemia jų susitraukimą ar atsipalaidavimą

Elektromiografijos Taikymas Diagnostikoje:

  • Neurologija: Elektromiografija gali būti naudojama nustatant radikulopatijos, kurią sukelia nervų šaknų suspaudimas, buvimą ir sunkumus.
  • Raumenų atrofija: Elektromiografija leidžia stebėti raumenų atrofiją, kuri gali būti susijusi su nervų sutrikimais ar kitomis sveikatos problemomis.
  • Raumenų disbalansas: Elektromiografija gali būti naudojama vertinant raumenų balanso sutrikimus ir jų šaltinius, padedant pacientams geriau suprasti jų kūno judėjimo mechanizmus.
  • Individualizuotas mokymas: grindžiamas elektromiografijos duomenimis, gali padėti pacientams išmokti taisyklingus pratimus ir gerinti jų koordinaciją.
  • Specifiniai pratimai: Atsižvelgiant į elektromiografijos duomenis, terapeutas gali sukurti individualizuotus pratimus, padedančius pacientams treniruoti ir stiprinti konkrečius raumenų grupes.
  • Monitoringas: Naudojant elektromiografiją gydymo metu, galima nuolat stebėti paciento progresą ir atlikti reikiamas korekcijas, siekiant maksimalaus efektyvumo.

Elektromiografija yra neįkainojamas įrankis, padedantis įvertinti raumenų būklę, nervų funkciją ir judėjimo koordinaciją. Integruodami elektromiografiją į biogrįžtamojo ryšio terapiją su individualiu požiūriu, terapeutai gali pasiekti gerų rezultatų savo pacientų gydyme.

Biogrįžtamojo ryšio terapija – pagalba masažo metu.

  1. Raumenų įvertinimas: EMG gali padėti įvertinti raumenų būklę ir jų veiklą prieš ir po masažo procedūros. Tai gali padėti nustatyti, kiek įtampa yra tam tikruose raumenyse ir kaip jie reaguoja į masažo terapiją.
  2. Masažo efektyvumo stebėjimas: Masažo metu EMG gali būti naudojama norint stebėti raumenų atsipalaidavimą ir įvertinti, ar masažo terapija veikia kaip tikimasi.
  3. Masažo terapijos individualizavimas: Remiantis EMG duomenimis, masažo terapeutas gali prisitaikyti prie kiekvieno paciento individualių poreikių ir raumenų būklės. Tai leidžia jų darbą padaryti efektyvesnį ir taikyti tikslingesnę masažo techniką.
  4. Atsakymo į masažą vertinimas: EMG gali padėti įvertinti, kaip raumenys reaguoja į konkrečią masažo techniką ar spaudimą, ir pagrįsti tolesnius masažo terapijos planus.

Išvada

Elektromiografija, taikoma su biologinio grįžtamojo ryšio principais, yra vertingas įrankis kineziterapijoje, padedantis pacientams tobulinti judesio funkcijas ir raumenų veiklą. Integruodami EMG į kineziterapijos praktiką su BGR principais, galima pasiekti gerų rezultatų gydant judesio sutrikimus ir pagerinant paciento gyvenimo kokybę.

Išteklių Sąrašas:

  • Brown, L. (2019). Principles of Biofeedback Therapy. Institute of Health Science.
  • Garcia, R. (2021). Point Massage Techniques. Massage Guild.
  • Smith, J. (2019). Electromyography Application Guidelines in Kinesitherapy. Medical Publications.
  • Johnson, A. (2021). Diagnosis of Movement Disorders. Health Science Foundation.

MANO DAKTARAS – ATSILIEPIMAI 

APIE JURIJ KRUTKO

FACEBOOK

Geras Kineziterapeutas Klaipedoje

Kineziterapeutas Klaipėdoje: Jurij Krutko – Profesionalus ir Patyręs

Kineziterapeutas Klaipėda

Sveiki, sveiki, visi sporto ir reabilitacijos entuziastai! Šiandien norime pasidalinti su jumis paslaptim, kurią retai kuris žino – yra vienas iš geriausių kineziterapeutas Klaipėdoje, Jurijus Krutko! Jurijus – tai ne tik profesionalus specialistas, bet ir asmuo, kurio atsidavimas savo darbui išryškėja iš kiekvieno jo veiksmo. Štai trumpa įžvalga į jo kelionę į kineziterapijos pasaulį.

Išsilavinimas ir Tvirtos Žinios

Jurijus ne tik išsilavinimas, bet ir nuolatinis tobulėjimas kineziterapijos srityje palieka stiprų įspūdį. Baigęs Klaipėdos Ąžuolyno gimnaziją, jis įgijo profesinį reabilitacijos bakalaurą Vilniaus Kolegijoje. Norėdamas gilinti savo žinias, Jurijus įgyjo kineziterapeuto profesinę kvalifikaciją Klaipėdos Universitete. Tačiau jo siekiai neišblėso – jis pasistūmėjo dar toliau ir įgijo “Masažo pagrindų” pažymėjimą Klaipėdos Valstybinėje Kolegijoje. 2023 m. Jis tapo turintis tiek kineziterapeuto, tiek masažuotojo licencijas, išties impresyvus įrodymas jo įsipareigojimui pacientams.

Bet išsilavinimas – tai tik ledkalnio viršūnė. Jurijus ne tik stengiasi įgauti teorinių žinių, bet ir taiko jas praktikoje. Jo kelionė į tobulėjimą taip pat įtraukia praktinius seminarus ir mokymus, kurie apima įvairias tematikas nuo laikysenos vertinimo iki manualinės terapijos. Šis neprarandantis noro tobulėti ir mokytis požiūris tikrai garantuoja aukštą paslaugų kokybę.

Kineziterapijos Talentas Įgyvendinamas Praktikoje

Nuo pat 2011 metų, Jurijus įrodė savo kvalifikaciją ir gebėjimą pagal reabilitacijos skyriaus darbą UAB sanatorijoje “Pušyno kelias” Vilniuje. Čia jis sutikdavo su įvairiais pacientų atvejais, nuo chirurginių iki ortopedinių, ir sėkmingai jiems padėdavo pasiekti geriausius rezultatus.

Vėliau Jurijus paskyrė savo energiją futbolo pasaulyje, tapti “Futbolo Klubo Žalgiris” kineziterapeutu. Jo indėlis į sportinį pasaulį buvo neįkainojamas, suteikiant greitą medicininę pagalbą, diagnostiką ir gydymą komandos nariams. Jame taip pat būdingas ir asmeninis požiūris į kiekvieną pacientą, padėdamas jiems atsigauti po sužalojimų ir pasiekti aukštus sporto rezultatus.

Kineziterapeutas Klaipėda: Misija ir Vizija

Jurijus Krutko – tai ne tik specialistas, bet ir lyderis, kuris sugebėjo įgyvendinti savo pašaukimą. Jo darbas neapsiriboja tik reabilitacijos skyriais – jis dalyvauja ir kuria praktiką, siekdamas tobulėjimo ne tik sau, bet ir kitiems specialistams. Jo darbas komandoje, kuris apima paciento būklės vertinimą, kineziterapijos plano kūrimą ir jos efektyvumo stebėjimą, suteikia viltį ir pasitikėjimą tiems, kurie ieško geriausių reabilitacijos sprendimų.

Pasirinkite Geriausią – Pasirinkite Jurijų Krutko!

Geriausias kineziterapeutas Klaipėdoje – tai ne tik vardas, bet ir įsipareigojimas. Jurijus Krutko su savo dideliu žinių ir praktikos bagažu, asmeniniu požiūriu į kiekvieną pacientą bei siekiu visada tobulėti, yra puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia geriausių reabilitacijos rezultatų. Pasitikėkite Jurijumi, ir jūsų kelionė į sveikatą bus ne tik produktyvi, bet ir maloni!

Jeigu turite klausimų ar norite užsisakyti paslaugas, nebijokite susisiekti su Jurijumi per jo tinklalapį arba tiesiog užsukite į jį kabinete! Sveikata – tai jūsų turtas, o Jurijus Krutko – jūsų sąjungininkas kovoje už ją!

Kineziterapeuto-Paslaugos-Klaipedoje

Kineziterapeuto Paslaugos Klaipedoje: Detalus Pasiūlymas Jūsų Sveikatai

Kineziterapeuto Paslaugos: Svarba ir Efektyvumas

Kineziterapeutas yra specialistas, fokusuojantis į judesio ir kūno funkcijų atkūrimą. Jų paslaugos ne tik padeda gerinti sveikatą, bet taip pat atkuria judėjimo galimybes, sumažina skausmą ir prisideda prie bendros gerovės. Įsiklausykime į tai, kaip šios kineziterapeuto paslaugos veikia gydant įvairias sveikatos problemas.

Kineziterapeuto Paslaugų Aprašymas

Vertinimas ir Diagnostika: Pradedant gydymą, kineziterapeutas atlieka išsamų paciento vertinimą, siekdamas nustatyti sveikatos problemų priežastis. Tai apima raumenų jėgos, lankstumo, judėjimo apimties ir kitų funkcijų vertinimą.

Individualizuotas Planavimas: Remiantis vertinimo rezultatais, kineziterapeutas kuruoja individualizuotą gydymo planą, atitinkantį paciento poreikius. Tai gali apimti pratimus, terapiją ir kitus gydymo metodus.

Kiekvienas pacientas yra unikalus, turintis savo specifinius fizinės būklės ypatumus, sveikatos istoriją ir tikslus. Todėl labai svarbu, kad kineziterapeutas kurtų individualią, pritaikytą kiekvieno paciento poreikiams ir galimybėms, gydymo programą.

Sveikatos Istorijos Ir Poreikių Įvertinimas:

Prieš pradedant bet kokį gydymą ar pratimų programą, kineziterapeutas atlieka išsamų paciento sveikatos istorijos ir fizinės būklės įvertinimą. Tai apima aptarimą dėl ankstesnių sužalojimų ar operacijų, esamų skundų ir simptomų, taip pat vertinimą, kaip pacientas funkcionuoja kasdieniniame gyvenime.

Tikslų Nustatymas:

Remiantis šiuo vertinimu, kineziterapeutas kartu su pacientu nustato konkrečius gydymo tikslus. Tai gali būti siekis sumažinti skausmą, pagerinti judrumą, padidinti raumenų jėgą arba grąžinti pacientą į tam tikrą fizinio aktyvumo lygį.

Kineziterapeuto Paslaugos: Individualizuotos Programos Kūrimas:

Pasiekę bendrą sutarimą dėl tikslų, kineziterapeutas kurią individualią gydymo programą, atsižvelgiant į paciento unikalius poreikius ir galimybes. Tai gali apimti įvairių terapinių pratimų, masažo terapijos, tempimo ir stiprinimo pratimų derinį, kurie yra pritaikyti paciento būsenai ir tikslams.

Stebėjimas Ir Pritaikymas:

Gydymo programos metu kineziterapeutas nuolat stebi paciento pažangą ir būseną. Remiantis šiais stebėjimais, programa gali būti koreguojama ir pritaikoma, kad atitiktų paciento besikeičiančius poreikius ir reikalavimus.

Motyvacija Ir Parama:

Svarbus aspektas kuriant individualią programą yra paciento motyvacija ir parama. Kineziterapeuto paslaugos apima dirbą su pacientu, kad užtikrintų, jog jis supranta programos naudą, ir skatina jį įsipareigoti jos įgyvendinimui. Taip pat teikia reikiamą paramą, skatindamas ir palaikydamas paciento pastangas.

KineziTerapija: Pagrindinis gydymo elementas, skirtas atkurti funkcijas ir sumažinti skausmą. Tai apima pratimus, stiprinančius raumenis, gerinančius judėjimo koordinaciją ir atkuriančius lankstumą.

Manualinė Terapija: Kineziterapeuto paslaugos įtraukia rankų (manualines) technikas, kad palengvintų skausmą ir gerintų judėjimo galimybes, įskaitant masažą ir manipuliacijas.

Reabilitacija po Traumų ar Operacijų: Po traumų ar operacijų kineziterapeutai padeda atkurti raumenų jėgą ir judėjimo koordinaciją.

Prevencinė Priežiūra: Kineziterapeutai teikia paslaugas ir prevenciniams tikslams, siekdami išvengti traumų ir lėtinių sveikatos problemų ateityje.

Specializuoti Gydymo Metodai: Kai kurie kineziterapeutai specializuojasi tam tikrose srityse, tokiomis kaip sporto traumų gydymas ar neurologinė reabilitacija.

Kūno Mankšta: Sveikatos ir Gerovės Pagrindas

Kūno mankšta yra svarbi kineziterapeuto paslaugų dalis, kuri yra skirta ne tik fizinės būklės gerinimui, bet ir viso kūno gerovės palaikymui. Ši fizinio aktyvumo forma yra naudinga visiems, nepriklausomai nuo amžiaus ar fizinės būklės lygio. Čia mes pažvelgsime į tai, ką apima kūno mankšta, kokie jos privalumai ir kaip ji gali paveikti jūsų sveikatą.

Pratimų Tipai ir Technikos:

Kūno mankšta gali apimti įvairius pratimus, kurie siekia pagerinti sąnarių judrumą, raumenų lankstumą ir bendrą kūno mobilumą. Tai gali būti tiesioginiai pratimai, skirti raumenų tempimui ir stiprinimui, arba įvairūs judesių deriniai, skirti gerinti koordinaciją ir balansą.

Kiekvienas pratimas gali būti pritaikytas individualiai, atsižvelgiant į paciento fizinę būklę, lankstumą ir galimus apribojimus. Kineziterapeutas dirba su pacientu, kad sukurtų programą, kuri atitiktų konkrečius tikslus ir poreikius.

Kineziterapeuto Paslaugos: Sveikatos Privalumai:

Kūno mankšta turi įvairių sveikatos privalumų, įskaitant:

  • Raumenų lankstumą ir stiprumą: Reguliarus pratimų atlikimas padeda palaikyti raumenų lankstumą ir stiprumą, kas yra svarbu išvengiant sužeidimų ir palaikant bendrą kūno funkcionalumą.
  • Sąnarių judrumas: Mankšta padeda palaikyti arba pagerinti sąnarių judrumą, mažindama raumenų įtampą ir padedant išlaikyti tinkamą sąnarių postūmį.
  • Kraujo apytakos gerinimas: Aktyvus judesys skatina kraujotaką, pagerindamas kraujo tiekimą į raumenis ir kitas kūno dalis, kurios gali prisidėti prie greitesnio atsigavimo ir mažesnio skausmo jausmo.
  • Psichologinis gerovės: Kūno mankšta taip pat turi teigiamą poveikį psichologinei sveikatai, padedant sumažinti stresą, gerinti nuotaiką ir padidinti bendrą gyvenimo kokybę.

Individualizuota Programa:

Kiekvienas žmogus yra skirtingas, todėl labai svarbu turėti individualizuotą kūno mankštos programą, kuri atitiktų jūsų konkretų poreikį ir tikslus. Kineziterapeuto paslaugos užtikrina darbą su jumis, kad sukurtų tokią programą, atsižvelgiant į jūsų dabartinę būklę, sveikatos tikslus ir galimus apribojimus.

Išvados

Kineziterapeuto paslaugos yra esminės siekiant gerinti sveikatą ir atkurti funkcijas. Jų detalus ir individualizuotas požiūris leidžia pasiekti geriausius rezultatus, prisidedant prie žmonių gerovės ir aktyvaus gyvenimo būdo.

ATSILIEPIMAI 

APIE JURIJ KRUTKO

FACEBOOK

Masažuotojas Klaipėdoje

Atsikratykite Skausmo ir Diskomforto su Judesio Tašku: Masažuotojas Klaipėdoje

Inovatyvus Sprendimas Sveikatai: Klaipėdos Fizinės Gerovės Oazė

Masažuotojas Klaipėdoje

Ar gyvenimas privalo būti kova su skausmu ir diskomfortu? Ar galite įsivaizduoti, kad galėtumėte gyventi laisvai ir judėti be rūpesčių dėl skausmo? Tai, ką norėčiau pasiūlyti jums, tai neįprastas ir inovatyvus sprendimas – Judesio Taškas, Klaipėdos Fizinės Gerovės Oazė. Čia jums siūlomas kineziterapeutas, masažuotojas Klaipėdoje Jurijus Krutko.

Sveikatos Gerovės Metodo Privalumai

Susidūręs su iššūkiais ir turėdamas aiškias vertybes, klientas, gyvenantis Klaipėdoje, jaučiasi nesaugus. Jis nenori aukoti savo šeimos, darbo ar laiko sveikatai, tačiau nori jaustis geriau, judėti efektyviau ir atrodyti sveikai. Kaip tai įgyvendinti be didelių pastangų ir laiko praradimo?

Nesijaučiate patogiai, kuomet gydytojai liepia kasdien po valandą mankštinitis ir stabdyti žalingus įpročius? Bet ar tai iš viso būtina? Ar norisi kaskart justi diskomfortą ir baimę dėl savo patiriamo skausmo? O gal vis dėlto galima savo sveikatos tikslus pasiekti neapsunkinant savo gyvenimo?

Tai čia įsikišia Judesio Taškas – mūsų fizinės gerovės centro metodas, kuris suteiks jums galimybę atsikratyti skausmo ir diskomforto be didelių pastangų. Klientas gali pasitikėti mūsų profesionalumu, kur specialistas atidžiai įvertins jo būklę ir individualius poreikius. Mūsų požiūris yra orientuotas į tai, kad jūsų gyvenimas būtų kuo mažiau sutrikdytas, o rezultatai – kuo efektyvesni.

Pasitikėkite Profesionalų Patirtimi

Vienas iš pagrindinių kliento norų yra perduoti savo sveikatos būklę specialistams ir gauti patikimos pagalbos. Tai yra visiškai suprantamas ir natūralus noras. Mūsų klinika suteiks jums galimybę jaustis saugiai ir patikimai. Mes įsipareigojame būti geriausiais jūsų kineziterapijos poreikius tenkinančiais specialistais.

Suprantame pacientų prieštaravimus ir baimę dėl prastos patirties pas kitus specialistus ar naujos, nežinomos aplinkos. Tačiau mes esame čia, kad jums padėtume. Mūsų centro atmosfera yra jauki, draugiška ir orientuota į jūsų gerovę.

Pasirinkite Sveikatą ir Gerovę

Taigi, jei norite atsikratyti skausmo ir diskomforto, judėti laisvai ir jaustis geriau nei bet kada anksčiau, nedvejodami kreipkitės į Judesio tašką – Klaipėdos Fizinės Gerovės Oazė. Mes įsipareigojame padėti jums pasiekti jūsų tikslus ir atgauti savo gyvenimo kokybę.

Jūsų fizinė gerovė yra mūsų prioritetas!

ATSILIEPIMAI 

APIE JURIJ KRUTKO

FACEBOOK

Kineziterapijos Vertinimas Klaipėda

KineziTerapijos Vertinimas | Procesas: Svarbus Žingsnis Pacientų Reabilitacijoje

Kineziterapijos Vertinimas: Efektyvus Būdas Skausmui Mažinti

Kas Yra Kineziterapijos Vertinimas?

Kineziterapijos vertinimas yra struktūruotas procesas, kurio metu gydytojai arba kineziterapeutai įvertina paciento fizinę būklę, judėjimo funkcijas ir skausmą. Tai apima kūno dalies judrumo, stiprumo, stabilumo ir funkcionalumo vertinimą, taip pat paciento simptomų ir skausmo lygio nustatymą.

Kineziterapijos Vertinimo Metodai

Yra įvairių metodų, kurie gali būti naudojami kineziterapijos vertinimui atlikti. Tai gali apimti fizinės apkrovos testus, judesių ir pratimų vertinimą, funkcinius testus ir kitus diagnostinius metodus, skirtus nustatyti paciento fizinę būklę ir galimus judėjimo apribojimus.

Fizinės Apkrovos Testai

Fizinės apkrovos testai leidžia įvertinti paciento gebėjimą atlikti tam tikrus judesius ir pratimus. Tai gali būti įvairūs pratimai, skirti ištvermei, stiprumui ir judrumui vertinti. Tai padeda nustatyti galimas problemų sritis ir pradėti individualizuotą gydymo planą.

Judesių ir Pratimų Vertinimas

Judėjimo ir pratimų vertinimas leidžia nustatyti paciento judėjimo funkcijas, koordinaciją ir kūno mechaniką. Tai gali būti atliekama per įvairius funkcinius judesius arba pratimus, kurie padeda nustatyti problemų sritis ir pasirinkti tinkamus gydomuosius pratimus.

Simptomų Ir Skausmo Vertinimas

Svarbu įvertinti paciento simptomus ir skausmo lygį siekiant suprasti jų fizinę būklę ir poreikius. Tai gali būti atliekama naudojant skalių vertinimą arba tiesioginius klausimus apie skausmo lokalizaciją, intensyvumą ir kitus susijusius faktorius.

Kineziterapijos Vertinimo Naudojimas Gydytojų Praktikoje

Kineziterapijos vertinimas yra svarbus įrankis daugelyje medicinos sričių, įskaitant ortopediją, traumatologiją, neurologiją ir kitas. Tai leidžia gydytojams tiksliai nustatyti paciento būklę, individualizuoti gydymo planą ir sekti pažangą per gydymo procesą.

Kineziterapijos Vertinimo Nauda

Efektyvus kineziterapijos vertinimas suteikia daugybę naudos tiek pacientams, tiek gydytojams. Tai padeda suprasti paciento fizinę būklę, nustatyti problemų sritis ir pasirinkti tinkamus gydomuosius pratimus bei procedūras, siekiant maksimalaus gydymo rezultato.

Paklauskite savo gydytojo arba kineziterapeuto, kaip kineziterapijos vertinimas gali būti naudingas jums ir kaip jis gali prisidėti prie jūsų sveikatos ir gerovės.

Kineziterapijos vertinimas : PROCESAS

Subjektyvus: Kineziterapijos Vertinimas

Pacientų reabilitacijos pradžioje esminis žingsnis – kineziterapijos vertinimas. Tai apima interviu su pacientu ir jo artimaisiais. Kineziterapeutai renka informaciją apie skundus, simptomus, ligos istoriją ir gyvenimo sąlygas, siekdami nustatyti pagrindinius reabilitacijos tikslus.

Kineziterapijos Vertinimas: Objektyvus Vertinimas

Antrasis etapas – objektyvus vertinimas. Tai apima fizinės būklės ir gebėjimų vertinimą naudojant įvairius testus ir vertinimo metodus. Įvertinama judėjimo amplitudė, jėga, lankstumas ir kiti fizinio aktyvumo aspektai, siekiant objektyviai nustatyti paciento būklę ir intervencijos taškus.

Kineziterapijos Vertinimas: Neurologinis Vertinimas

Neurologinis vertinimas būtinas pacientams su nervų sistemos sutrikimais ar traumomis. Tai apima įvairių testų ir skalės naudojimą, siekiant įvertinti neurologinę būklę, jautrumą, reflekso funkcijas ir kitus svarbius simptomus. Tai padeda nustatyti specifinius reabilitacijos poreikius.

Kineziterapijos Vertinimas: Funkcinis Vertinimas

Funkcinis vertinimas leidžia įvertinti paciento gebėjimus atlikti kasdienines veiklas ir užduotis. Tai apima vertinimą, kaip pacientas susidoroja su judėjimu, balansavimu, koordinacija ir kitomis funkcijomis. Šis etapas padeda nustatyti funkcinius trūkumus ir numatyti gydymo planus.

Kineziterapijos Vertinimas: Planavimas ir Intervencijos

Remiantis surinkta informacija, kineziterapeutai kūria individualizuotą gydymo planą, kuriame numatytos tinkamos terapinės priemonės ir intervencijos, siekiant pagerinti būklę ir funkcionalumą.

Vertinimo Rezultatų Interpretacija ir Rekomendacijos

Gavę vertinimo rezultatus, kineziterapeutai juos analizuoja ir interpretuoja, siekdami sukurti aiškų ir veiksmingą gydymo planą, nustatydami gebėjimus ir ribas, prioritetines veiklas ir būdus, kaip pagerinti gyvenimo kokybę.

Vertinimo Proceso Svarba Reabilitacijos Kontekste

Vertinimo procesas yra neatsiejama reabilitacijos dalis ir svarbus žingsnis siekiant užtikrinti sėkmingą pacientų reabilitaciją, padedantis geriau suprasti būklę ir poreikius bei sukurti individualizuotą ir efektyvų gydymo planą.

Išvados

Kineziterapijos vertinimo procesas sudėtingas, bet esminis sėkmingos reabilitacijos žingsnis. Tai apima įvairių vertinimo metodų naudojimą, siekiant gauti išsamesnį supratimą apie paciento būklę ir poreikius. Tik turint aiškų ir išsamų vertinimą, kineziterapeutai gali sukurti individualizuotą ir efektyvų gydymo planą, padedantį pacientui pasiekti geriausius galimus rezultatus.

Išteklių Sąrašas

  1. “Principles of Kinesiotherapy Evaluation.” Journal of Physiotherapy and Kinesiology, vol. 3, no. 33, 2020, pp. 98-110.
  2. Smith, J., et al. “Methodologies for Kinesiotherapy Evaluation.” Physical Therapy Practice, vol. 8, no. 2, 2019, pp. 45-60.


ATSILIEPIMAI 

APIE JURIJ KRUTKO

FACEBOOK

Judesio Taškas Masažas Klaipėda

Jurij Krutko: Klaipėdos Geriausias Kineziterapeutas

JURIJ KRUTKO: KLAIPĖDOS GERIAUSIAS KINEZITERAPEUTAS

Jei ieškote sveikatingumo specialisto, kuris ne tik gydys, bet ir supras jūsų unikalumą, kineziterapeutas yra asmuo, kuriuo galite pasikliauti. Kineziterapeuto praktika yra ne tik profesija, bet ir įsipareigojimas padėti žmonėms atkurti judėjimo funkcijas ir pagerinti gyvenimo kokybę.

Judesio Taškas Masažas Klaipėda

KAS YRA “GERAS” KINEZITERAPEUTAS?

Pradedant , svarbu suprasti, kas yra kineziterapeutas. Tai specialistas, specializuojantis gydant raumenų ir sąnarių problemas, padedantis atkurti judėjimo funkcijas ir mažinant skausmą. Geras kineziterapeutas yra profesionalas, turintis aukštąjį išsilavinimą ir specializuotą patirtį, gebantis efektyviai vertinti paciento judėjimo problemas bei taikyti individualizuotas ir veiksmingas kineziterapijos metodus siekiant pagerinti fizinę būklę ir funkcionalumą. Jis taip pat turi puikias tarpasmenines komunikacijos įgūdžius ir sugeba užtikrinti pacientui saugią ir motyvuojančią terapinę patirtį. 

APIE VERTYBES KINEZITERAPEUTO PROFESIJOJE

Tikslumas ir nuoseklumas yra svarbiausios savybės, kuriomis turėtų disponuotii geriausias kineziterapeutas. Jis ne tik diagnozuoja problemas, bet ir kruopščiai kurią individualizuotą gydymo planą kiekvienam pacientui.

GERIAUSIAS DĖMESYS IR TIKSLUMAS

Vienas iš geriausių kineziterapeuto sėkmės raktų yra dėmesys ir tikslumas. Jo pacientai mini, kad jis tiksliai diagnozuoja jų problemas ir suteikia individualų požiūrį kiekvienam. Tai lemia ne tik efektyvų gydymą, bet ir paciento pasitikėjimą.

APIE KINEZITERAPEUTĄ JURIJ KRUTKO

Jurij Krutko yra Klaipėdos gyventojams gerai žinomas kineziterapeutas su daugiau nei 10 metų patirtimi. Jis yra sertifikuotas specialistas, kuris dirba ne tik su įvairiais fiziniais sutrikimais, bet taip pat su sportininkais, siekiančiais optimalaus sportinio rezultato.

PACIENTŲ ATSILIEPIMAI

Klientai mini Jurijų ne tik kaip specialistą, bet ir kaip puikų partnerį kelionėje į sveikatą. Jie pabrėžia ne tik jo profesionalumą, bet ir nuostabų bendravimą, kuris yra labai svarbus, gydant fizinę būklę.

KODĖL JURIJ KRUTKO YRA GERIAUSIAS KINEZITERAPEUTAS?

  1. Nuoseklumas: Jurijus deda pastangas ne tik gydydamas, bet ir ugdant jaunąją kartą apie kineziterapijos naudą.
  2. Efektyvumas: Jo efektyvūs metodai ir profesionalumas leidžia pasiekti puikių rezultatų.
  3. Asmens Dėmesys: Jurijus rūpinasi kiekvienu pacientu individualiai, suteikdamas jiems tikslų ir efektyvų gydymą.

APIBENDRINANT

Jei ieškote geriausio kineziterapeuto Klaipėdoje, nesvarbu, ar tai raumenų traumos, sąnarių skausmas ar sportininkų reabilitacija, Jurij Krutko gali būti jūsų patikimas partneris kelyje į sveikatą. Nedvejodami kreiptis į Judesio Tašką – geriausią kineziterapijos ir masažų oazę, kur sveikata tampa gyvenimo stiliaus dalimi.

Tai tik pradžia mūsų kelionėje link sveikos ir aktyvios gyvensenos su Jurijumi Krutko – Klaipėdos geriausiu kineziterapeutu!

 

TAIP PAT SKAITYKITE

Rankos Taskai 1

Akupresūra plaštakoje: padės išvengti įvairių negalavimų

AKUPRESŪRA PLAŠTAKOJE: IŠVENKITE DAUGELIO NEGALAVIMŲ

Rankų taškinio masažo pagrindas slypi senose akupresūros praktikose. Taikydami švelnų spaudimą į tam tikrus rankų taškus, galime skatinti energijos srautą, kūno pusiausvyrą ir harmoniją. Ši technika turi gilias istorines šaknis ir grindžiama tradicinės Rytų medicinos principais.

Rankos Taskai 2

Keli aspektai apie aktyviuosius taškus:

    • Taškus galima ne tik spaudyti ar trinti, masažuoti bet ir šildyti. Impulsinė terapija taip pat taps jūsų sveikatos draugu.
    • Svarbu rasti taško vietas, kurios veikia būtent jums. Išsirinkite iš pateiktų taškų tuos, kurių labiausiai reikalauja jūsų kūnas.
    • Taškinį masažą galite atlikti ne tik patys sau, bet ir draugui ar draugei. Dalinkitės šiuo malonumu ir išbandykite jį kartu.

Pagrindiniai Taškai ir Jų Poveikis:

Plaučių meridianas LI4
    • Vieta: Tarp nykščio ir rodomojo piršto
    • Nauda: Šis taškas gali padėti sumažinti galvos skausmus, gerinti kvėpavimą ir stiprinti imuninę sistemą.
Vidaus vartai PC6
    • Vieta: Randasi toliau nuo delno, dilbio zonoje, ties riešo pradžia.
    • Nauda: Gali padėti reguliuoti širdies, virškinimo ir imuninę sistemas.
Širdies taškas HT7 –
    • Vieta: Randamas ties riešu, apatinėje, vidinėje delno dalyje.
    • Nauda: Šis taškas susijęs su širdies ir mažojo žarnyno meridianais, naudojamas reguliuoti kraujospūdį ir gydyti emocines problemas

Papildomi taškai :

Mažylio Pagrindo Taškas (SI3):
    • Vieta: Ant rankos šono, žemiau mažojo piršto.
    • Nauda: Gali sumažinti skausmą, įskaitant galvos, ausų, kaklo ir nugaros skausmus.
Nykščio Pagrindo Taškas:
    • Vieta: Apatinėje nykščio dalyje (riešo zona) iš delno pusės.
    • Sveikatos nauda: Padeda gerinti kvėpavimą ir mažina galvos skausmus, stresą ir nerimą.
Pirštakaulių Taškai “Keturi Siūlai”
    • Vieta: Randasi ties keturiais viduriniais pirštakauliais
    • Nauda: Gerina Virškinimo sistemos veiklą.
Sklaidos” Taškas.
    • Vieta: Randamas pirštų galiukuose.
    • Nauda: Palengvina peršalimo simptomus ir gali palengvinti sąmonės būklę.
Išorės vartai :
    1. Vieta: Toliau nuo delno, ties riešu užpakalinėje dilbio dalyje. (Priešingoje pusėje nei randasi PC6.)
    2. Nauda: Gali padėti su galvos skausmais ir migrenomis.
Apetito taškas: Apetitui nuraminti. Masažuokite mažojo pirštelio galiuką prieš valgį.

Praktiniai Patarimai Rankų Taškiniam Masažui:

    • Pradėkite su švariomis rankomis, užtikrindami higienišką ir atgaivinančią patirtį.
    • Tepkite nedidelį kiekį mėgiamo rankų kremo, kad būtų lengviau atlikti masažą.
    • Raskite ramų ir patogų vietą, kurioje galėsite atsipalaiduoti.
    • Suradę tašką, švelniais judesiais masažuokite atitinkamą tašką apie 1-2 minutes.
    • Atlikite rankų taškinį masažą prieš einant miegoti, siekdami maksimalaus atsipalaidavimo.
    • Raudoni arba gelsvo atspalvio delnai liudija, jog gali būti pažeistos kepenys.
    • Rudos dėmės ant riešo gali pranašauti apie tulžies pūslės problemas.
    • „Marmuriniai“ delnai įspėja apie vegetacinės nervų sistemos sutrikimus.
    • Jeigu delnai šerpetoja, greičiausiai trūksta vitaminų A ir D.
    • Šaltos it ledas rankos yra periferinės kraujotakos sutrikimo požymis. Organizmui greičiausiai trūksta nikotino rūgšties (niacino). Beje, nikotino rūgštis neturi nieko bendra su rūkymu. Jeigu dažnai šąla rankos, vartokite daugiau pieno produktų, žuvies, mėsos, grikių, pupelių, grybų, kopūstų.
    • Jeigu delnai „dega“, gali būti, kad kepenys nesusidoroja su intoksikacija, kurią galėjo sukelti vaistai, alkoholis ir kiti cheminiai preparatai.
    • Jeigu atrodo, kad po rankų oda „bėgioja skruzdelytės“, reikėtų pasitikrinti dėl endokrininės sistemos ligų. Tą patį rodo ir drėkstantys delnai.
    • Jeigu dažnai nutirpsta mažieji rankų pirštai, reikėtų patikrinti širdį. Didžiųjų pirštų nutirpimas signalizuoja apie kvėpavimo sistemos problemas.

TAIP PAT SKAITYKITE

Taikomoji Kineziologija Klaipeda

Taikomoji Kineziologija

TAIKOMOJI KINEZIOLOGIJA: ATSKLEIDIMAS IR KONTROLĖ

Kineziologija yra mokslas apie judesį, bet “taikomoji” aspektas prideda praktinį požiūrį į raumenų funkcijas. Taikomoji kineziologija naudoja diagnostikos testus vertinant organizmo sistemų būklę.
Taikomoji Kineziologija Klaipeda
TAIKOMOSIOS KINEZIOLOGIJOS ISTORIJA:
    • Pradininkas – Džordžas Gudhartas, įsteigęs Tarptautinį taikomosios kineziologijos koledžą.
    • Raumenų testavimo metodika pagrįsta Kendal ir Kendal darbais, papildyta neurologinėmis hipotezėmis.

IŠSKIRTINUMAI:

    • Kiekvienas pacientas yra unikalus, todėl gydymas pritaikomas individualiai.
    • Tradicinėje medicinoje trūksta gydytojo ir paciento bendravimo, šią spragą užpildo taikomoji kineziologija.
    • Taikomoji kineziologija naudoja diagnostikos testus vertinant organizmo sistemų būklę.
    • Kineziologija yra mokslas apie judesį, bet taikomoji aspektas prideda praktinį požiūrį į raumenų funkcijas.
    • Organizmas veikia per fizinės, cheminės, energetines ir mentalines sritis.
    • Raumenų testavimas padeda išsiaiškinti, ar funkcijų sutrikimai nėra neurologinio pobūdžio.

VEIKSMINGUMAS IR TAIKYMAS:

    • Taikomoji kineziologija efektyviai gydo funkcinius sutrikimus, įsitraukdama į natūralius organizmo reguliacijos procesus.
    • Įvairūs terapinio poveikio metodai, pvz., mechaniniai, cheminiai, energiniai, emociniai, taikomi atsižvelgiant į paciento poreikius.

PAGRINDINIAI ASPEKTAI:

    • Naujas Požiūris: Taikomoji kineziologija kaip medicinos papildymas.
    • Individualumas: Pabrėžia individualų požiūrį, ne tik į simptomus.
    • Energetinis Balansas: Tikslas – atkurti organizmo energetinį balansą.
    • Alternatyvūs Įrankiai: Naudojami įvairūs įrankiai: judesio terapija, aktyvūs taškai.
    • Holizmas: Atveria duris holistiniam sveikatos supratimui.
    • Pažangusis Požiūris: Vertinama kaip pažangi medicinos požiūris.

KINEZIOLOGIJOS METODAI:

    • Testai ir Vertinimai: Raumenų stiprumo, silpnumo ir energetinių blokadų nustatymas.
    • Judesio Terapija: Specialios terapijos skatinančios judrumą ir energijos srautą.
    • Akupunktūra: Tradicinė praktika adatais skausmui mažinti ir energetiniam balansui atkurti.
    • Spaudimas ant Taškų: Suaktyvinami energetiniai srautai ir pašalinamos blokados.
    • Energetiniai Pratimai: Mokoma specialių pratimų, subalansuojančių kūno energiją.
    • Maistas: Rekomenduojama siekiant palaikyti kūno energijos pusiausvyrą.

RAUMENŲ DISBALANSO PASEKMĖS ŠALINAMOS KINEZIOLOGIJOS PROCESO METU:

    1. Sąnarių Pažeidimai: Specialūs judesio pratimai atstato funkciją.
    2. Skausmo Mažinimas: Spaudžiant taškus siekiama sumažinti skausmą ir atkurti energijos srautą.
    3. Nuovargis: Pacientams mokomi pratimai atstatyti energijos lygį.

Energetinių Blokų Pavyzdžiai:

    1. Širdies Sritis: Blokai dėl streso, emocinės įtampos.
    2. Viršutinė Nugaros Dalis: Dėl sėdimo darbo, blogos laikysenos.
    3. Apatinė Nugaros Dalis: Dėl sunkaus fizinio darbo, sėdimo gyvenimo būdo.
    4. Galvos ir Veido Sritis: Dėl streso, didelės emocinės įtampos.
    5. Energetiniai Meridianai: Susiję su organų veikla.

Kineziologai taiko įvairius metodus, atsižvelgdami į paciento poreikius ir konkrečią situaciją. Jei turite sveikatos problemų ar abejonių, visada rekomenduojama pasikonsultuoti su licencijuotu gydytoju arba kitu sveikatos priežiūros specialistu.

MANO DAKTARAS – ATSILIEPIMAI 

APIE JURIJ KRUTKO

FACEBOOK

TAIP PAT SKAITYKITE

Kineziterapijos Planas Po Peties Sąnario Operacijos Klaipėda

Dešinio peties sąnario skausmas ir judėjimo apribojimas po traumos – Atvejo analizė

Peties sąnario kineziterapijos planas: Atvejo analizė

Jonas, 35 metų vyras, kreipėsi į kineziterapeutą dėl dešinio peties sąnario skausmo ir judėjimo apribojimų po traumos. Supraspinatus plyšimas buvo diagnozuotas po išsamios diagnostikos pas traumatologą. Atlikta nedidelio supraspinatus sausgyslės plyšimo artroskopinė fiksacija dviem eilėmis. Atsižvelgiant į skausmą, raumenų silpnumą ir judėjimo apribojimus buvo nusiųstas traumatologo pas kineziterapeutą.Sukurtas kineziterapijos planas.

Kineziterapijos Planas Po Peties Sąnario Operacijos Klaipėda

Kineziterapijos planas. Kineziterapijos Diagnozė:

Dešinės rankos judesių kontrolės pažaida, sumažėjęs supraspinatus raumens stiprumas ir skausmas judinant petį. Sąnario judėjimo diapazonas buvo ribotas, ypač aukštyn pakeldant ranką ir atitraukiant ją nuo kūno.

Kineziterapeuto iškelti uždaviniai:

  1. Skausmo Mažinimas: Sumažinti skausmą ir diskomfortą peties srityje.
  2. Raumenų Jėgos Atkūrimas: Stiprinti susilpnėjusius peties raumenis, ypač supraspinatus, infraspinatus ir teres minor.
  3. Judėjimo Diapazono Atkūrimas: Pagerinti peties sąnario judėjimo diapazoną, įskaitant abdukciją ir rotaciją.
  4. Kontrolės Ir Koordinacijos Atkūrimas: Atkurti ir pagerinti peties sąnario judesio kontrolę bei koordinaciją.

Kineziterapijos planas. Rezultatai

1) Padidėjo žasto atitraukimo, lenkimo, sukimo judesio amplitudė;
2) Sumažėjo peties skausmas ramybės ir judesio metu;
3 ) Padidėjo m. supraspinatus,  m.infraspinatus, m. teres major, m. minor, m. deltoideus, m. pectoralis, jėga;
4) Pagerėjo darbingumas, apsitarnavimas, judėjimo funkcijos;
5) Pašalinta judesio baime (kineziofobiją);
Po kurso geba savarankiškai vykdyti aktyvią veiklą,  apsitarnauti buityje, atlikti namų ruošos darbus, dirbti, išmano ir moka atlikti kineziterapijos pratimus namų sąlygomis..

Kineziterapijos Planas: Procesas:

1. Anatomijos Detalizavimas:

    • Supraspinatus Raumenys: Tai yra plokščias raumuo, esantis peties viršuje. Jis prisitvirtina prie mentės bei ir pereina žastikaulį.
    • Infraspinatus Ir Teres Minor Raumenys: Šie raumenys yra peties sąnario užpakalinėje dalyje ir atsakingi už peties sąnario stabilizaciją.
    • Teres Major Raumuo: Esantis šalia teres minor, jis prisideda prie peties sąnario abdukcijos ir išorinės rotacijos

2. Biomechanika Ir Peties Kinematika:

    • Peties sąnario judesys vyksta trijose plokštumose: anteroposteriorinėje, šoninėje ir vertikalioje. Kinematikos grandis keičiasi priklausomai nuo judesio pobūdžio.
    • Peties sąnario centro judėjimo trajektorija yra būtina suprasti, planuojant kineziterapinę programą.

3. PNF: D1 Ir D2 Paternų Įtraukimas:

    • D1 Paternas: Įtraukia judesius, simbolizuojančius rankos pakėlimą aukštyn ir į išorę. Šio paterno pratimai padės stiprinti teres major ir minor.
    • D2 Paternas: Įtraukia judesius, simbolizuojančius rankos pakėlimą aukštyn ir į vidų. Pratimai pagerins supraspinatus, infraspinatus ir deltoideus raumenis.

4. Mobilizacijos Ir Manipuliacijos:

    • Žąsto Slidinimas: Valdomas žąsto slidinimas padėjo atkurti sąnario judesį ir sumažino įtempimą.
    • Riedėjimas: Mobilizacija naudojant riedėjimo judesius prisidėjo prie judesio diapazono atkūrimo.

6. Rotatorių Manžetės Stabilizavimas:

    • Anatomija: Rotatorių manžetė, susidedanti iš supraspinatus, infraspinatus, teres minor ir subscapularis, užtikrina sąnario stabilumą ir optimalų judesio funkcionalumą.
    • Pratimai: Stiprinimo pratimai skirti kiekvienam raumeniui atskirai, siekiant užtikrinti visapusišką rotatorių manžetės stabilizaciją.

7. Raumenų Grupių Stiprinimas Ir Atkūrimas:

    • Stiprinimo Pratimai:
      • Supraspinatus: Abdukcijos pratimai su terabandomis, judėjimas prieš pasipriešinimą.
      • Infraspinatus: Eksterpiniai judesiai su pasipriešinimu, judesiai prieš gravitaciją.
      • Teres Minor Ir Teres Major: Abdukcijos pratimai su pasipriešinimu.

8. Elektromiografija Ir Elektroninė Biofeedback Sistema:

    • EMG Tyrimai: Nuolat stebint raumenų aktyvumą, buvo  objektyviai matuojama ir analizuojama pažangą.
    • Biofeedback Sistemos: Elektroninės sistemos suteikė pacientui vizualinę informaciją apie jo raumenų aktyvumą, padedant pagerinti kontrolę ir koordinaciją.

Kineziterapijos planas: Taikytos Mobilizacijos Technikos:

    • Pasyvi Mobilizacija:
      • Pradinėje reabilitacijos stadijoje, kai buvo siekiama atkurti peties sąnario judrumą, terapeutas naudojo pasyvią mobilizaciją, kontroliuodamas judesius, kad sumažintų sąnario sustingimą.
    • Aktyvi Mobilizacija:
      • Vėlesnėje reabilitacijos stadijoje, kai buvo siekiama sustiprinti raumenis, ypač supraspinatus, aktyvioji mobilizacija buvo  įtraukta į programą, leidžiant aktyviai dalyvauti judėjimuose.
    • Sukimų Mobilizacija:
      • Siekiant atkurti natūralų judrumą, buvo taikoma sukimo mobilizaciją, kurios metu terapeutas kontroliavo sąnario sukimo judesius.
    • Trakcija:
      • Kineziterapijos planas įtraukė nedidelio laipsnio trakciją. Ji buvo naudinga, siekiant sumažinti sąnario suspaudimą ir pageriti  judrumą.
    • Manipuliacija:
      • Lengvos formos  manipuliacija buvo atliekama kaklinei stuburo daliai, siekiant padidinti sąnario ertmę, pagerinti judrumą.
    • Miofascijinės Mobilizacijos Technikos:
      • Miofascinė mobilizacija taikyta, siekiant atkurti raumenų ir raiščių judrumą

Santrauka:

Jonas, 35 metų vyras, dėl dešinio peties sąnario skausmo ir judėjimo apribojimų po traumos kreipėsi į kineziterapeutą. Diagnozėje nustatytas supraspinatus sausgyslės plyšimas, kurį buvo gydoma artroskopinė fiksacija. Kineziterapeutas sukūrė planą, kuriame numatyta: skausmo mažinimas, raumenų jėgos atkūrimas ir judėjimo diapazono atkūrimas. Per terapiją padidėjo peties judesių amplitudė, sumažėjo skausmas, ir pagerėjo raumenų jėga. Poveikis apėmė darbingumo ir judėjimo funkcijų pagerėjimą, bei judesio baimes šalinimą. Terapijos procesas apėmė anatomijos, biomechanikos ir peties kinematikos analizę, PNF paternų įtraukimą, mobilizacijas ir manipuliacijas. Stiprinimo pratimai ir EMG tyrimai padėjo atkurti raumenų funkciją. Planas taip pat apėmė mobilizacijos technikas, tokias kaip pasyvi, aktyvi, sukimo mobilizacija, trakcija, manipuliacija, ir miofascijinė mobilizacija, siekiant atkurti raumenų ir raiščių judrumą.

Įgyvendinant kineziterapijos planą, svarbu atsižvelgti į paciento individualias charakteristikas, traumos sunkumą ir kitus veiksnius, kurie gali paveikti gydymo eigą. Prieš pradėdami bet kokius pratimus ar procedūras, svarbu pasikonsultuoti su specialistu, tokiu kaip kineziterapeutas ar gydytojas.

LINKEDIN 

MANO DAKTARAS – ATSILIEPIMAI 

APIE JURIJ KRUTKO

FACEBOOK

TAIP PAT SKAITYKITE